Рака Така, або риба , яка співає.


 

В  книзі Яни Сотник описується складне життя рибки, яка народилась з ікринки, не підозрюючи про своє існування. Прийшовши в цей світ, вона не побачила нікого, крім сонця, і тільки воно «наче хоче обійняти». І тільки сонце було поруч, тому для Риби це було щось найрідніше, бо тільки воно приносило радість. Від радості Риба заспівала. І сонечко пливло завжди поруч.

Почалась мандрівка . «Спочатку було страшно». Потім було знайомство з жителями річки, але ніякого задоволення спілкуванням з ними це не приносило. То цій Рибі ніхто не вірив, то вона комусь заважала. Навіть, коли вона хотіла мати свій дім, своє коло друзів, щоб їй не було так сумно,  і так   хотіла «всього знати»,  їй сказали, що  «риби не говорять».

Риба не здавалася. Вона робила спроби літати і стрибати.

Та коли вона попала в халепу, вона  не знала, що їй робити.  Риба гірко  заплакала, але сльози їй допомогли зробити велику калюжу,  де вона знову могла плисти.  І якщо їй ніхто нічого більше не розповідав, Риба вирішила сама дізнаватися про все, та робити те, що вона хоче.  Її новим кредом став вислів  «сама дізнаюся, що я можу»!


 

Одинока Риба вирішила для себе не здаватися, а намагатися робити все можливе , що від неї залежить.

Ця історія вчить нас не бути байдужими один до одного і, в той же час, розуміти , що всі ми різні . Кожен з нас є унікальним і має свій потенціал, який він повинен розкрити.  А саме головне,чого вчить нас ця історія, так це - не здаватися, а йти за своєю мрією та в  пошуках свого щастя.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"