Надемлінський  Олексій Юрійович





Надемлінський Олексій Юрійович народився 15 квітня 1961 року в Одесі. Опинившись зовсім «недитсадівською дитиною», виріс на комунальній кухні під наглядом своїх бабусь, доводячи їх до нервового виснаження своїми питаннями.
Вже потім через багато років відповіді на всі ці питання увійшли в дитячу кулінарну книгу «У нетрях одеської кухні».


Ще під час навчання у середній школі почав займатися літературною працею. Перемагав на обласних конкурсах початкуючих літераторів. Після закінчення школи вступив до Одеського технологічного інституту холодильної промисловості, який закінчив в 1983 році. Працював інженером на НВПО «Кисеньмаш», «Медлабортехніка» та інших підприємствах м. Одеси.
 

 
 
З 2007 року О. Ю. Надемлінський співпрацював з київським видавництвом «Грані-Т», де вийшло шість його книжок для дітей. За словами письменника, він пише книги, які хотів би сам прочитати в дитинстві.
Олексій Надемлінський переможець кількох літературних конкурсів. У тому числі лауреат Міжнародного кінофестивалю «Кинологос-2011» і срібний переможець конкурсу «Корнійчуковська премія» 2013 року.
Список літератури
1.Надэмлинский, А. Ю. Дюжина баек Соломона XII: повесть-сказка: для сред. шк. возраста Кн.1/ А. Ю. Надэмлинский . — Киев : Грант-Т, 2007. — 96 с.
                               2. Надэмлинский, А. Ю. Матильда-Мидия: непедагогическая повесть-сказка в трёх частях с прологом и эпилогом: для сред. шк. возраста / А. Ю. Надэмлинский . — Киев: Грани-Т, 2007. — 112 с.
                              3. Надэмлинский, А. Ю. В дебрях одесской кухни: несерьёзная книга о серьёзных вещах: для мл. и сред. шк. возраста / А. Ю. Надэмлинский . — Киев: Грани-Т, 2007. — 152 с.
                              4. Надэмлинский, А. Ю. Ворчания старого Такса: непедагогическая повесть-сказка в рассказах для детей и их родителей: для сред. шк. возраста / А. Ю. Надэмлинский . — Киев: Грани-Т, 2007. — 104 с.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Майстер-клас: "Гарна листівка до Великодня"