6 квітня-Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку


 
Спорт на благо миру та розвитку - ключове формулювання цієї міжнародної події, яке підкреслює важливість і необхідність цього виду загальнолюдської діяльності для всіх нас. Змагання, гра, розвага, активний відпочинок, численні інтелектуальні вправи, досягнення кращих результатів, тренування фізичних та інших навичок.


Спортивні заняття впливають на успішність дитини в навчанні. Було проведено ряд експериментів, на основі яких було доведено, що при хорошому фізичному розвитку дитина засвоює матеріал краще однолітків. Все тому, що на тренуваннях відбувається насичення організму киснем, а це, в свою чергу, активізує роботу мозку.
Не варто випускати з уваги і соціальну сторону спорту - командний спорт. На спортивних заняттях дитина вчиться спілкуватися, співпереживати і допомагати, бути частиною команди, знаходити компроміс і відчувати себе впевнено в соціумі. В процесі гри діти спілкуються не тільки між собою, і з дорослими людьми. Всі ці якості стануть в нагоді дитині не тільки в відповідальні шкільні роки, а й протягом усього життя.


Інтелектуальні види спорту - це шашки, шахи, нарди, бридж, покер. Перевага таких ігор у тому, що вони добре впливають на розвиток дитини: покращують пам'ять, логіку, вчать прораховувати свої дії на кілька кроків вперед. Інтелектуальні види підходять хлопчикам і дівчаткам, вони вчать дітей посидючості та правильно будувати стратегії.

Класичні бойові мистецтва - це різні системи єдиноборств, часто східного походження, покликані розвинути навички самозахисту. У цю групу відносять бойове самбо, тхеквондо, карате, ушу, дзюдо, айкідо, а також фехтування, бокс, кікбоксинг та ін..

Водні види спорту - плавання, у тому числі синхронне, стрибки у воду, водне поло, веслування, серфінг, вейкбординг, водні лижі, рафтинг, аквааеробіка, дайвінг та ін.

Гімнастика та спортивні бальні танці- гімнастика буває спортивною, художньою, акробатичною, естетичною, аеробічною або командною. Користь гімнастики для дитячого організму незаперечна. Вона підвищує витривалість і зміцнює всі групи м'язів, а також покращує імунітет дитини. Займатися гімнастикою можуть навіть дошкільнята.

Спортивна ходьба, біг, стрибки у довжину або у висоту, метання списа - все це легка атлетика. Перші заняття дитина може пройти у самому юному віці вдома під наглядом батьків. Але це, ясна річ, важко назвати справжнім спортом - швидше, веселою та корисною грою.

Спорт - відмінний спосіб привчити дитину до фізичної активності, розвинути у неї корисні навички.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"