Письменник Андрій Курков

 

 Письменник, журналіст, кіносценарист. Народився 23 квітня 1961 року в Росії. З трьох років живе в Києві. Тут він здобув освіту в Київському державному педагогічному інституті іноземних мов. Одночасно закінчив курси японської мови та Московський заочний університет культури. Здобувши вищу освіту, працював редактором у видавництві «Дніпро»,  редактором багатотиражки КПІ та сценаристом на кіностудії О. Довженка.

Усі ранні твори Курков написав російською.

Дитячу книжку українською Курков вперше написав 2014 року; це була казка «Маленьке левеня і львівська мишка».

 Всі книги Андрія Куркова відрізняються яскравими персонажами і поглинаючими, захоплюючими сюжетами. За сценаріями цього письменника створено вісім кінофільмів, а в 2014 році він був нагороджений Орденом Почесного легіону Франції.



У цій веселій казці відомого українського письменника Андрія Куркова розповідається про пригоди пилососика Гоші, про його дружбу з дідком-Пиловичком, який навчив Гошу пропилювати квартиру, про те, що сталося, коли після ремонту повернувся тато Гоші — старий, перевірений часом пилосос, і що врешті-решт довелося зробити пилососику, аби зберегти дружбу дідка-Пиловичка.

Детальніше: https://www.yakaboo.ua/ua/kazka-pro-pilososika-goshu-2217491.html

Із цієї веселої і доброї книжки відомого письменника Андрія Куркова маленькі читачі дізнаються цікаві історії про пилососика Гошу — про те, як він потоваришував з дідком-Пиловичком і як вони разом пропилювали квартиру, про знайомство Гоші з Діркою-В-Стелі й Телефункеном. А у "Школі котоповітроплавання" йдеться про кота Орлова, який навчав котенят літати; про дивовижні пригоди учнів цієї школи та про дружбу котеняти Васька Утюгова з цуценям Рудьком.



Книги Куркова перекладені 36 мовами. Найбільше книжок перекладено німецькою (для Австрії, Німеччини, Швейцарії). Також велику кількість його творів перекладено французькою, англійською, та українською.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Майстер-клас: "Гарна листівка до Великодня"