Майстер-клас аплікація "Кукурузка"


 

 

2021 Міжнародний рік овочів та фруктів.
 Кукурудза, як сільськогосподарська культура, відома дуже давно. Батьківщиною її вважають райони Центральної та Південної Америки, де місцеве населення вирощувало її за кілька тисяч років до нашої ери. Після відкриття Америки кукурудзу наприкінці XV століття завезли в Іспанію, звідки вона швидко поширилась у Францію, Італію, Індію, Китай та інші країни.
 
 Корисні властивості вареної кукурудзи для дітей
  Кукурудза необхідна організму, що росте, оскільки містить повноцінний комплекс поживних речовин, вітамінів і мікроелементів, а також ефірні масла. Вона насичує організм енергією на тривалий час. Кукурудза — гіпоалергенний продукт, який:
постачає дитячий організм енергією за рахунок збалансованого вмісту білків, жирів і вуглеводів;
страви з цього злаку ситні і смачні;
магній і вітаміни групи В сприяють нормалізації роботи нервової системи;
за рахунок кремнію відбувається зміцнення емалі молочних зубів;
пектини і клітковина нормалізують перистальтику кішківника, відновлюють його мікрофлору;
створюється сприятливе середовище для розвитку лактобактерій;
вітаміни групи З підвищують імунітет, захищають від простудних захворювань;
білок і крохмаль допомагають нарощування м’язової маси;
вітамін А покращує зір, тому продукт рекомендується дітям, які проводять багато часу біля комп’ютера;
кальцій, фосфор, вітаміни А, D, Е зміцнюють кістки і суглоби;
йод необхідний для нормального функціонування щитовидної залози;
вітамін D сприяє профілактиці рахіту;
калій і магній корисні для правильної роботи серця;
клітковина сприяє виведенню шлаків і токсинів;
рутин позитивно впливає на згортання крові;
амінокислоти триптофан і лізин стимулюють процеси травлення і приводять м’язи в тонус
.
Пропонуємо зробити бібліотечну кукурузку:

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу