День вітаміну С


Вітамін С та імунітет – великі друзі, всі знають, що він захищає організм дитини від різних інфекцій та особливо важливий в сезон застуд. Але, насправді, крім імуномодулюючої, вітамін С виконує безліч інших функцій:

  • це сильний антиоксидант, він захищає організм від вільних радикалів і токсинів, несприятливих екологічних чинників;
  • зміцнює кровоносні судини й капіляри, регулює процес згортання крові;
  • покращує клітинне дихання;
  • прискорює загоєння шкірних покривів;
  • необхідний для здоров’я кісток, суглобів, хрящів;
  • активує дію травних ферментів;
  • знижує рівень стресу.

Вітамін С (аскорбінова кислота). Участь в утворенні білка колагену, роботі імунної системи, засвоєнні заліза та фолієвої кислоти. Дефіцит спричинює сколіоз, часті й тривалі застуди, залізодефіцитні анемії, псування зубів, запалення ясен.

Вітамін С містять:

🍊грейпфрут, 

🥝ківі,

☺️ гранат, 

🍇виноград,

🍠 буряк, 

🥬брюссельська капуста,

🌶️червоний перець, 

🥔імбир, 

🥬квашена капуста,

🍅солоні помідори,

 🍈журавлина, 

☺️брусниця.


Вітамін С відіграє важливу роль у контролі інфекцій та є потужним антиоксидантом: нейтралізує вільні радикали і бере участь у виробленні колагену, необхідного для здоров'я кісток, зубів і кровоносних судин. Цей вітамін міститься в багатьох продуктах, не лише в екзотичних фруктах і свіжих овочах, але і в соліннях і навіть прянощах, тому збагатити ним зимовий раціон особливих труднощів не складе.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Зустріч із Есауловим Олександром Юрійовичем