Суп – перша страва і важлива частина щоденного раціону харчування. Щоб ще раз підкреслити важливість цієї страви для здоров'я людини, і створено свято – Міжнародний день супу, який відзначається 5 квітня.
Слово «суп» походить від французького «soupe», а воно – від латинського «suppa», що в перекладі – хліб, розмочений у відварі або бульйоні. Однак, як страву суп у сьогоднішньому розумінні, який став щоденною їжею, склалося п'ять століть тому з появою міцною посуду, здатної витримати процес приготування. При цьому, в холодних країнах і регіонах, суп виник набагато раніше. Наприклад, в Стародавньому Китаї його варили за 100 років до нашої ери. Але ми говоримо про супи, а не про варінні, як способі приготування їжі з метою термічної обробки продуктів. Адже суп – це «комплект» інгредієнтів, що створюють загальний смак і композицію. І хоча способи варіння, традиції і рецептура супів складалися раніше, але широке розповсюдження в Європі супи отримали до 18 століття. Пізніше це блюдо поширилося по світу.
Найвідоміші "національні" супи є український борщ, грузинський харчо, французький цибульний і данський гороховий.

6 секретів вдалого супу
1. Почніть з хорошого бульйону
Навіть не думайте кидати до каструлі з водою все, що під руку потрапить. Ключ до отримання дійсно гарного супу - міцний, натуральний бульон. Створіть хорошу основу для супу, будь то курка, яловичина, риба або овочевий бульйон, а потім додавайте всі інші продукти.
2. Використовуйте курячі крильця
Щоб приготувати гідний захоплення курячий суп, потрібно більше, ніж просто зварити курку в невеликій кількості води. Для хорошого курячого бульйону вам буде потрібно багато курячих кісток, бо саме вони надають бульйону характерного смаку. Найкраще для цього взяти курячі крильця, де кісточок цілком достатньо. Розріжте крильця на шматочки, щоб вони краще віддали смак і аромат при варінні.
3. Свіжість - перш за все
Намагайтесь не класти в свої супи консервовані овочі. Найкраще підійдуть свіжозібрані. Але, якщо не сезон, віддайте перевагу замороженим. Вони додадуть аромату вашої страви нотки весняної свіжості. Їх, до речі, можна самому заготовити влітку і восени.
4. Додавайте зелень в останній момент
Нікому не подобаються зів’ялі трави, які випаровуються в небуття, як тільки ви підносите ложку до рота. У супі, частіше за все, ви хочете, щоб трави надавали страві яскравості і свіжісті, чого не трапиться, якщо ви їх переварите. Тому, якщо ви хочете, щоб ваш суп був по-справжньому ароматним, додайте зелень в останній момент.
5. Терпіння - перш за все
Хороші речі дійсно трапляються з тими, хто вміє чекати, особливо коли мова йде про кулінарію. Велика частина успіху при варінні супу - це терпіння. Зачекайте, поки всі інгредієнти добре уваряться на повільному вогні.
6. Супи смачніше після «відпочинку»
Поставте каструлю з супом до холодильника на кілька годин, щоб всі смаки змішалися. Після того, як він постояв трохи, ви можете його знову розігріти і приступати до трапези. Обіцяємо, що це того варто. 




Супи, які подобаються дітям:

 
1)Суп з куркою і сиром :


Інгредієнти 

Куряче філе-400 г 

Морква-1 шт. Рис- 4 ст. л.

 Цибуля ріпчаста-1 шт. 

Картопля-4 шт. 

Сіль і перець за смаком

Плавлений сир натріть на тертці й додайте в суп за декілька хвилин до закінчення приготування.


2) овочевий суп з гречкою:

 
Інгредієнти 

На 2,5 л води:3 середні картоплини
1 морква
1 ріпчаста цибуля
Півсклянки гречаної крупи
1 столова ложка солі без верху
Зелень (кріп, петршка) або лавровий лист
2 столові ложки олії (пісний рецепт);
Смачного!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"