Малі тіла Сонячної системи

 

Малі тіла Сонячної системи

  У Сонячній системі, окрім Сонця і восьми великих планет, є так звані малі тіла. Це малі планети, комети, метеорні тіла або метеороїди і міжпланетний пил.

Комети – це маленькі крижані об’єкти, які мають дуже еліптичні орбіти навколо Сонця. Їх орбіти переносять їх від зовнішньої до внутрішньої Сонячної системи, близько до Сонця. На початку історії Землі комети могли приносити на Землю воду та інші речовини під час зіткнень.


Хвости комети утворюють зовнішні шари танення льоду і випаровуються, коли комета летить близько до Сонця. Лід від комети випаровується і утворює сяючий хвіст, який відбиває світло від Сонця. Випромінювання та частинки, що випливають із Сонця, штовхають цей газ та пил у довгий хвіст, який завжди вказує напрямок від Сонця. Комети з’являються лише на короткий час, коли вони знаходяться поблизу Сонця, а потім, здається, знову зникають, коли повертаються до зовнішньої Сонячної системи.



Астероїди – це дуже маленькі скелясті тіла, які обертаються навколо Сонця. “Астероїд” означає “схожий на зірку”, а в телескопі астероїди виглядають як світлові точки, як зірки. Астероїди мають неправильну форму, оскільки їм недостатньо сили тяжіння, щоб стати круглими. Вони занадто малі, щоб підтримувати атмосферу, і без внутрішнього тепла не є геологічно активними. Зіткнення з іншими тілами може розбити астероїд або створити на його поверхні кратери.
У нашій Сонячній системі виявлено сотні тисяч астероїдів. Вони все ще створюються зі швидкістю близько 5000 нових астероїдів на місяць. Більшість астероїдів знаходяться між орбітами Марса і Юпітера, в області, яка називається поясом астероїдів. Хоча в поясі астероїдів багато тисяч астероїдів, їх загальна маса складає лише близько 4% місяця Землі.





Сьогодні наші дітки дізналися про малі тіла Сонячної системи, які вони бувають та в чому їх особливості. І, незважаючи на чергове відключення світла, зробили чудові макети астероїдів. Ми дуже раді, що до нас приєднуються нові шанувальники Космосу!


 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Майстер-клас: "Гарна листівка до Великодня"