Сучасне хобі . Вишивка стрічками.

         Сучасне хобі . Вишивка стрічками.



Нарешті!  Канікули! Поки діти в бібліотеці розважаються: читають книги, граються, спілкуються, влаштовують змагання; бабусаі та матусі вирішили прийняти участь в майстер-клас з вишивки стрічками. Про перші кроки у вишивці розповіла наша постійна читачка Бульба Н.О. 


Вишивка стрічками - відносно молода техніка, якій менше 300 років. Технічно, нарізаними по косій шматками тканини вишивали ще в стародавньому Китаї, а потім – в Японії, проте це не зовсім те саме.

Батьківщина вишивки стрічками – Франція. Перші стрічки виготовляли ще, розрізаючи тканину по діагоналі на вузькі смужки. Проте стати матеріалом для вишивки шовкова стрічка змогла тільки через багато століть, коли досить розвинулося її промислове виробництво: спочатку – в Італії, а потім і у Франції.
Зараз вишивка стрічками стала надзвичайно популярна. В першу чергу, створити справжній виріб мистецтва можна лише за один вечір.
 Вишивати стрічками сьогодні – справжнє задоволення, захоплююче хобі, доступне всім бажаючим.

Зараз усі українці відчувають втому, стрес, напруженість. Саме вишивка надає можливість відволіктися, зосередитися на процесі створення гарного витвору.
Ігри  дітям дають допомагають отримувати потік позитивних емоцій. А це дуже важливо для дитини в цей тяжкий час. Вони  дозволяють малечі розслабитися, позбутися  різних тривожних почуттів, напруги, стати більш відкритим і товариським!








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"