Цілісність землі рідної і народу - одвічно в серцях та помислах

 Цілісність землі рідної і народу - одвічно в серцях та помислах

        День Соборності України традиційно відзначають 22 січня. 

Українські землі були під владою іноземних держав, і от саме цього дня, 22 січня, але в далекому 1918 році була проголошена незалежна Українська Народна Республіка із центром у Києві.

Оскільки західні землі тоді були під владою Австрійської імперії, їхня незалежність була проголошена пізніше — 13 листопада 1918 року, і створена Західноукраїнська Народна Республіка.

Українці завжди прагнули мати свою державу і бути єдиними, тому вже у 1919 році  22 січня ухвалили Акт злуки (об’єднання) двох українських держав в одну:

«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України… Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

Вшанування цієї дати надзвичайно важливе у вихованні молоді. Учні мають розуміти значення боротьби за територіальну цілісність нашої Батьківщини.

В бібліотеці №15 відбулася виховна година до Дня Соборності. Діткам розповіли про основні події 1917-1921 років, приділили увагу таким видатним діячам того часу, як Михайло Грушевський, Володимир Винниченко, Євген Петрушевич та іншим.

Ще діти зробили символічно поробку єдності нашої держави.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"