Пласка Земля

                                         ПЛАСКА ЗЕМЛЯ

В бібліотеці відбулася пізнавальна година для космознайок "Пласка Земля". На зустрічі була присутня директорка Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім.О.М. Макарова Головащук Віра Миколоївна . Вона розповіла дітям про теорію пласкої Землі.
У давнину люди вірили, що земля величезна і плоска, як млинець чи тарілка, і може досягати краю землі. Деякі кажуть, що її підтримували три величезні кити, що плавали в морі. Інші показали, що плоску Землю підтримували три слони, які стояли на спині гігантської черепахи, яка плавала в океані. Є навіть сміливці, які мріють дістатися до цієї землі, щоб побачити, що лежить на краю Землі і чи можна звідти впасти. У давні часи не було ні доріг, ні кораблів, ні потягів, ні літаків. Тому ніхто не зміг дістатися «на край світу», щоб перевірити ці історії. Вони думали, що їхня подорож закінчилася, коли вони досягли моря чи океану: це був край землі. Тоді не було нічого, крім води.
Коли з'явилися кораблі, люди продовжили подорож. Зрештою ці моряки переконалися, що коли вони починають звідкись і завжди прямують в тому самому напрямку, вони якимось чином опиняться там, де почали свою подорож. «Чому так відбувається? - думають люди. Ось чому хтось раптом зрозумів, що Земля не така плоска, як млинець.
Діти дізнались що таке глобус, чому буває день і ніч, а також про здатність металевих предметів намагнічуватись.
Наприкінці заходу діти робили поробку моделі пласкої Землі

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"