"У світі толерантності"

    18 жовтня 2023 року бібліотека для дітей № 15 організувала та провела годину спілкування з учнями другого класу спеціалізованої школи №71 до Міжнародного дня толерантності.
    Міжнародний день толерантності - свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри.
   Свято закликає людей визнавати те, що всі ми різні, поважати особистість один одного. А різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, є цінним даром, а не загрозою.
    У нинішній воєнний час питання толерантності особливо важливе. Війна вбиває, руйнує, ранить. Кожного дня кількість людей з інвалідністю, на жаль, лише зростає. Але ми повинні пам'ятати, що усі ми своєрідні, унікальні, неповторні, прагнемо поваги та мирного співіснування.



   Під час зустрічі читали дітям оповідання зі збірки "Квітка сонця" Василя Сухомлинського, які вчать доброзичливості, поваги; пройняті любов'ю до рідного краю. Також дивилися мультфільм "Їжачок" про дружбу та толерантність. 



  У класі розквітли різнобарвні, неповторні квіти толерантності, виготовлені дітьми.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"