Майстер-клас: "Марсіанський ролер"

    Продовжуємо знайомити наших діток з планетою Марс. Обговорювали про можливість і засоби для колонізації. Наприкінці заняття зробили яскраві та незвичайні марсіанські ролери. 

    Колонізація космосу - великий крок для майбутнього людства. Марс завжди був центром уваги різноманітних припущень і серйозних досліджень в області створення колоній.

    Колонізація Марса - один із етапів космічної експансії людства, що включає в себе попереднє теоретичне підґрунтя проєкту, будівництво різних комплексів та споруд на Марсі і заселення їх людиною. 

    Марс - планета, подорож до якої із Землі потребує найменших енергетичних витрат з-поміж усіх, не враховуючи Венери. Подорож по найекономічнішій, напівеліптичній орбіті триватиме близько 9 місяців.


      Без захисного спорядження людина не зможе вижити на поверхні Марса й декількох хвилин. Однак, у порівнянні з іншими умовами на планетах, умови на Марсі видаються придатнішими для освоєння планети людиною. На Землі є місця, у яких природні умови багато у чому схожі на марсіанські. Атмосферний тиск на висоті 34668 метрів - рекордна за висотою точка, якої досягла повітряна куля із командою на борту (травень 1961 р.) - приблизно відповідає тиску на поверхні Марса. Вкрай низькі температури в Арктиці та Антарктиді рівні середній температурі на Марсі (-46 °C). Також на Землі є пустелі, ззовні схожі із марсіанським ландшафтом.














































Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"