Майстер слова.


               Майстер слова.





   Щорічно 3 березня в усіх країнах відзначається Всесвітній день письменника – професійне свято літераторів (World Day of the writer).
    Павло Браницький - дитячий письменник. Він вирішив подати цікаві історичні факти у вигляді віршованої поеми «Козацькі бувальщини. Історичні поеми для дітей», що присвячена мужнім козакам-лицарям Запорізької Січі. Бувальщини Павла Браницького,  щирого патріота рідного краю, – це сучасний поетичний погляд на січове братство. Книга започатковує серію історичних поем, у яких автор акцентує увагу читача на найяскравіших епізодах української козацької минувшини. Це перша книга з циклу про козаччину, яка за задумом автора, має прищепити дітям любов до читання й історії. 
  У своєму доробку Павло Браницький має понад 150 текстів пісень, які покладені на музику різними композиторами. Багатогранність поета викликає захоплення. А він зі свого боку прагне донести до нас цікаву інформацію через віршоване слово, а також готовий навчити кожного віршувати. 
     Сьогодні відбулася творча зустріч письменника із учнями середньої загальноосвітньої школи 74. Пан Павло розповів школярам про складання віршів на простому прикладі чисел і цифр. А ще поет дуже цікаво презентує свої твори театральними постановками. Імпровізацію завіршованих казок Г. Х. Андерсена Павло Браницький подає в досить цікавому амплуа. У кожну казку поет вкладає мораль, сутність якої, наприклад у “Перо та чорнильниця”, у тісній взаємодії всіх заради певної мети. Що, на думку автора, є досить актуально і для українства натепер.




    Креативний підхід П.Браницького до історії рідної землі викликав жвавий інтерес у дітей. Вони приймали активну участь в його виставах.
Щиро дякуємо Павлу Браницькому за цікаву зустріч! Бажаємо творчих успіхів!
       











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"