Майстер-клас: "Марс"

 Майстер-клас: "Марс"


       І знову в нашій бібліотеці відбулася зустріч, де діти дізналися цікаві факти про планету Марс і зробили чудові поробки. 

    Марс - четверта планета Сонячної системи за відстанню від Сонця та сьома за розміром і масою. Це найбільш вивчена планета в Сонячній системі після Землі, сьогодні вона розглядається вченими, як потенційна для колонізації людством планета.    


         Здавна Марс був окутаний міфами та пеленою таємничості, поява червоної планети на небосхилі віщувала наближення війни. Через свій червоний відтінок безліч древніх народів вважали, що Марс вкритий кров'ю і саме тому, він був названий на честь римського бога війни - Марса.

   Забарвлення планети пов'язане з великою кількістю оксиду заліза на його поверхні. Іншими словами, на Марсі така велика кількість заліза, що планета буквально покрита іржею. Відтінок планети змінюється залежно від пір року, яких на Марсі також чотири.

    На Марсі непридатні для людини умови, планета постійно отримує величезні дози радіації, а середня температура на планеті -63 °C. Тут дуже розріджена атмосфера, тиск на планеті такий низький, що людина без спеціального скафандру дуже швидко загине. Також на Марсі періодично трапляються неймовірно потужні пилові бурі зі швидкістю вітрів понад 190 км на годину, які можуть тривати протягом декількох місяців і охоплюють всю планету.
    Незважаючи на екстремальні умови довкілля на Червоній планеті, понад 100 000 чоловік подали заявки на поїздку в один кінець для колонізації Марса.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"