Земля - планета Сонячної системи.

Земля - планета Сонячної системи.


З самої своєї появи на Землі людина розумна замислювався про те, чи самотні ми у Всесвіті? Є на інших зірках і планетах життя? На даний момент достовірних даних про те, чи є де-небудь в космосі ще одна така Земля, немає.
         Тільки на неї, з її ріками й долинами, ущелинами і гірськими хребтами, океанськими западинами і високогірними рівнинами, тропічними лісами і величезними пустелями, існують і постійно розвиваються безліч різних життєвих форм, які пристосовуються до навколишнього середовища і, якщо треба, навіть мутують.
  Сама Земля і її мешканці стверджують верховенство життя і його перевагу над небуттям:
    щорічні цикли вегетації рослин
    мікроскопічні представники флори і фауни на найбільших глибинах морів і океанів
    під багатотонними льодами на полюсах планети.







Все це стало можливим завдяки збалансованій орбіті, по якій Земля крутиться навколо Сонця – серця нашої Сонячної системи. Приблизну відстань до нього від нашої рідної планети (яка важить 6,6 секстиллиона тонн) – близько 150 млн. км. Маючи в діаметрі приблизно 13 тис. км, матінка-Земля щорічно здійснює круїз навколо світила, який простягається на 584 млн. км і триває 365 діб+6 годин+49 хвилин+9,54 секунди.
    Якщо щось в цій схемі порушиться (збільшиться або зменшиться швидкість обертання навколо Сонця, зміниться траєкторія руху, зрушаться магнітні полюси), то життя – це безцінний дар природи - на планеті може загинути (адже світило може або спалити все живе, якщо ми до нього надмірно наблизимося, або, навпаки, заморозити недоліком тепла при сильної відстані.
      Саме цій унікальній планеті Сонячної системи було присвячено заняття "Земля - планета Сонячної системи".  Діти дізналися багато цікавих фактів про нашу планету, а згодом зробили її гарний  макет. 








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"