Подорож слідами Гаррі Поттера

 Справжнім фанатам недостатньо серії романів і фільмів про улюбленого героя. У чарівний світ Гаррі Поттера хочеться зануритися повністю! Та як це зробити? Наприклад, вирушити у подорож!


Поттеріана захоплює!

Книги про легендарного чарівника перечитані вздовж і впоперек, фільми неодноразово переглянуті, а відчуття дивовижі все ще хочеться продовжити... Що ж, це цілком реально! Час збиратися у справжню подорож! Бо хто ж відмовиться на власні очі побачити місця, у яких побував сам Гаррі Поттер?

До речі, тур такими місцями — один із найпопулярніших у Великій Британії! Люди з усього світу їдуть помилуватися красою, яку бачили у фільмах про Гаррі. Приєднаймося до них і ми ;)













Вокзал Kings Cross

Це чарівне місце знаходиться у північно-східній частині Лондона. Саме тут Гаррі Поттер знайшов платформу . А тепер біля неї може сфотографуватися кожен охочий турист ;)







Замок Алнвік

Хоча Джоан Роулінг стверджує, що Хоґвартс знаходиться десь у Шотландії, автори фільму про Гаррі Поттера знайшли йому гідну реальну заміну на півночі Англії. Ось він — замок Алнвік у графстві Нортумберленд. Цій будівлі вже понад 700 років!







Оксфордський університет

Навіть той, хто хіба що одним оком бачив якийсь із фільмів про Гаррі Поттера, неодмінно має пригадати, який вигляд має Велика зала Хоґвартсу — саме та, де надвечір горить безліч свічок. Так-так, саме та, де студентів розподіляють по факультетах. Усі сцени з Великою залою знімали у Крайст-Черч — одному з найаристократичніших коледжів Оксфордського університету. Завітавши туди, Ти відчуєш атмосферу Хоґвартсу ;)







Бібліотека Хоґвартсу — місце не менш атмосферне! У фільмі її втіленням стала Бодліанська бібліотека Оксфорду — одна з найстаріших у Європі.








Ринок Ліденхолл

Пам'ятаєш Косий провулок, де чарівники могли придбати усе необхідне їм приладдя? Так от, усі сцени з цією місциною знімалися на території лондонського ринку Ліденхолл, який існує ще з часів середньовіччя.







Селище Лекок у графстві Вілтшир

Ось вона — Ґодрикова долина, дім сімейства Поттерів. Її втіленням у фільмі стало селище Лекок — одна з найстаріших місцин Великої Британії.







Музей Гаррі Поттера

Якщо ж Ти — кіноман, обов'язково завітай до музею Гаррі Поттера у Вотфорді — передмісті Лондона. Тут знаходиться кіностудія, яку концерн Warner Bros. перетворив на чарівний світ Гаррі Поттера. Потрапити туди — це все одно, що опинитися по той бік екрану, в улюбленому фільмі, погуляти між декорацій та порозглядати усі милі серцю дрібниці!







Ну як, заворожує? Бажаю, щоб уже зовсім скоро Тобі випала можливість побачити це все на власні очі!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"