День програміста в Україні у 2022 році святкують 13 вересня.

Насправді День IT-працівника вважається неофіційним святом програмістів. Його завжди відзначають саме на 256-й день року, адже 256 — це кількість чисел, яку можна виразити за допомогою восьмирозрядного байта.

Як святкують День програміста

   Найчастіше День програміста представники професії відзначають у своїх професійних колах. Разом з командою вони організовують цікаві заходи, поїздки, спортивні змагання тощо.  Коли ж настали часи дистанційної роботи, більшість компаній замість масових заходів почали обирати подарунки.

   Часто на День програміста спеціалісти з внутрішніх комунікацій відправляють посилки для своїх працівників. У них можуть бути різноманітні смаколики, чашки, пледи, гаджети, рюкзаки тощо. 

Програміст — одна з найзатребуваніших і найбільш оплачуваних професій не тільки в Україні, а й по всьому світу. 

     Та окрім високої зарплати, IT-фахівці часто-густо отримують “у подарунок” проблеми зі здоров’ям. Здебільшого скаржаться на зір, болі у спині та шиї.   Зауважимо, що з домашньою технікою програміст вам навряд чи допоможе. Людина, яка роками вивчала складні мови програмування, не завжди знається на тому, як полагодити принтер чи побутову техніку.  Водночас наші IT-спеціалісти високо затребувані у європейських країнах уже багато років. Також вони мають хороші результати в Америці та Азії.   Неможливо уявити сучасний світ без програмного забезпечення. Усе, з чим ми стикаємося за комп’ютером, є результатом праці програмістів. Кожен електронний пристрій — від Wi-Fi-роутера до телефона — проходить через їхні руки.

   Зараз найбільше зареєстрованих IT-спеціалістів проживають у Києві та Київській області. Далі йдуть Харківська, Львівська та Одеська області. Найчастіше ІТ-фахівці виїжджають з Донецької, Полтавської, Херсонської, Житомирської, Волинської, Рівненської, Сумської та Чернігівської областей.

    Цікаво, що цифрова трансформація в Україні стала державною програмою. 

    Втім, багато програмістів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну виконують не тільки робочі завдання, а й шукають способи використати технології, щоб чинити опір та протидіяти пропаганді РФ.  Наприклад, на початку війни міністр цифрової інформації закликав цивільних громадян, які знаються на цифрових технологіях, приєднатися до ІТ-армії країни.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"