Майбутнє нашої планети-в наших руках.

 Майбутнє нашої планети-в наших руках.


Щорічно 5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day). Цього дня 1972 р. в Стокгольмі відкрилася Конференція Організації Об’єднаних націй з проблем довкілля, на якій були присутні повноважні представники 113 держав. Наслідком її стало створення Програми ООН з довкілля (ЮНЕП).
Бережіть природу-часто кажуть ці слова в школах на класній годині. Але що можуть зробити звичайні школярі щодо охорони довкілля? Як їм вдасться зберегти природу? Діти виростуть, почнуть працювати на підприємствах, засновувати свої компанії, що можуть завдавати шкоди природі або, навпаки, її зберігати. Якщо з дитинства в їхній свідомості буде закладено відповідальність за навколишнє середовище, вони зможуть принести велику користь нашому світу — зберегти природу. З дитячого садка необхідно вчити дітей дбати про природу й навколишній світ. Спочатку треба показати дітям всю красу природи, гуляти з ними в парках, скверах, знайомити з дикими тваринами, що живуть в зоопарках, більше грати з домашніми тваринами, вивчати їх звички.
Якщо дитина полюбить навколишній світ, зрозуміє взаємозв’язки в природі, то, ставши дорослою людиною, не завдаватиме шкоди улюбленій природі.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"