Конституція  України - оберіг держави.

  

   

 28 червня в Україні відзначається одне з головних державних свят – День Конституції України. Конституція України увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.
   28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Прийняття Конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Дана Конституція діє і сьогодні. Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом – Днем Конституції України.
   Чинна Конституція України пройшла складний шлях становлення і розвитку. Конституція України 1996 року стала першою загальновизнаною у всьому світі вітчизняною конституцією незалежної Української держави, що визначила основи суспільного і державного ладу, права і свободи людини і громадянина, порядок організації та функціонування органів державної влади та органів місцевого самоврядування та правовий захист Конституції.

   Нехай же в день національного свята – Дня Конституції – в кожного з нас міцніє почуття гордості за свою країну, за її Головний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й щасливе життя у власній державі. Україна розпочинається з кожного з нас. І нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку кожної людини, де панували б гуманізм, демократія, право, закон і справедливість – все те, що декларує і гарантує нам Основний Закон країни.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Майстер-клас: "Гарна листівка до Великодня"