Куди ведуть шляхи спокуси?

     


Щорічно 26 червня, починаючи з 1987 року, за рішенням Генеральної Асамблеї ООН у всьому світі відзначається Міжнародний день боротьби із зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом (International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking).
   Саме 26 червня 1987 року Міжнародна конференція по боротьбі зі зловживанням наркотичними засобами й їхнім незаконним обігом прийняла Всеосяжний план діяльності. Пізніше, 7 грудня 1987 року Генеральна Асамблея ООН установила Міжнародний день боротьби із зловживанням наркотиками й їхнім незаконним обігом у знак вираження своєї рішучості підсилювати діяльність по створенню міжнародної спільноти, вільної від зловживання наркотиками. Хоча історія боротьби зі зловживанням наркотиками, їх поширенням і контролем оборотів продажу триває вже більше ста років.
     Наркоманія, мабуть, одне з найстрашніших явищ сучасності. З кожним днем все більше людей у всьому світі піддається спокусі і потрапляє у пастку цієї залежності, намагаючись з її допомогою сховатися від щоденних проблем. Небезпека наркоманії полягає в тому, що вона як патологічний стан певною мірою незворотна, і частина негативних змін, що відбулися в організмі, залишається назавжди. Для багатьох пацієнтів наркоманія залишається довічним діагнозом. Нерідко навіть пройшовши спеціальний курс лікування, людина не може звільнитися від цієї залежності. Через багато років може виникнути нестерпний потяг знову повернутися до наркотиків. Громадяни в усьому світі, яким не байдужі проблеми здоров’я свого народу, об’єднуються, щоб нагадати всім про страшну хворобу. Багато країн світу відзначають Міжнародний день боротьби із зловживанням наркотиків та їх незаконним обігом. Організація Об’єднаних Націй спільно з представниками різних країн сприяє зменшенню впливу наркотичних засобів на генофонд.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"