"Про вусатих та хвостатих , сіро-буро-рудуватих".

У нашому календарі є свята , присвячені тим чи іншим представникам тваринного світу. 

Всесвітній день тварин  міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту, що святкується кожного року 4 жовтня.

Історія цього дня починається із міжнародного конгресу прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія) в1931 році.

Дата проведення всесвітнього дня тварин була вибрана не випадково. 4 жовтня — день пам'яті про Франциска Ассізького (віддав Богові душу 3 жовтня 1226 року), одному з найшанобливіших в католицькій церкві святих. Франциск Ассізький вважається у католиків за покровителя тварин, тому учасники конгресу і зупинилися саме на цьому дні.

Ідея проведення подібного дня прижилася по всьому світу і в 2008 році різні заходи, присвячені цій даті, пройшли вже в 66 країнах світу.

В Аргентині цей день святкується 29 квітня, у день пам'яті про смерть Ігнасіо Лукаса Альбаррасіна (1926), засновника Аргентинського товариства захисту тварин і автора Закону про захист тварин. Щорічно 66 країн світу проводять різні заходи у Всесвітній день тварин. В цей день різні товариства по захисту прав тварин проводять акції у багатьох країн світу. Вони закликають людей відмовитися від необдуманого знищення тварин заради задоволення своїх далеко не найголовніших потреб.

Крім того, Всесвітній день тварин — це привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї.

Дізнатися більше про диких та свійських тварин нашим юним читачам допоможе книжкова виставка "Про вусатих та хвостатих , сіро-буро-рудуватих" 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"