"Читання - це одне з найбільших задоволень"

 

Галина Вдовиченко народилась у 1959 році на Кольському півострові за Полярним колом. У дитинстві разом з родиною часто переїжджала з місця на місце. Навчалась у школах Івано-Франківська, Надвірної, Рави-Руської, Москви, постійно бували у бабусі з дідом у селі Отинія Коломийського району Івано-Франківської області, на батьківщині батька.

Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка. До 2017 року працювала у газеті «Високий Замок» (Львів).

У 2008 році дебютувала на українській літературній арені з романом «Пів яблука», що побачив світ у видавництві «Нора-Друк». Книга стала популярною на Львівському форумі видавців-2008. Перший тираж був розпроданий протягом місяця. Авторка відзначена у багатьох літературних преміях, зокрема отримала спеціальну відзнаку «Вибір видавців» у відомому конкурсі «Коронація слова». Роман «Бора» увійшов у п’ятірку найкращих за версією «Книга року BBC» у 2011 році. Дитячі книги Галини Вдовиченко неодноразово нагороджувалися . Повість «Ліга непарних шкарпеток» стала фіналістом конкурсу «Дитяча книга року BBC-2013», а твір «36 і 6 котів» отримав нагороду за «найсмішнішу кригу року».  Сьогодні авторка тісно співпрацює з Видавництвом Старого Лева. Цього року тут побачили світ третя частина історії про пригоди котів «36 і 6 котів-компаньйонів», перевидання «Ліги непарних Шкарпеток» з новими чудовими ілюстраціями та  роман авторки «Найважливіше-наприкінці». Останній вийшов до цьогорічного Львівського форуму видавців та отримав схвальні відгуки громадськості. У цьому ж видавництві вийшло перевидання роману «Пів яблука» разом із другою частиною «Інші пів яблука». Окрім власних книг Галини Вдовиченко друкується в багатьох антологіях, наприклад: «Лялька. Оповідання про дитинство», «19 різдвяних історій», «Це зробила вона».

Сьогодні Галина відзначає свій день народження. 

Щиро вітаємо письменницю!  Нехай  Ваша муза ніколи Вас не покидає, а рядки лягають на папір легко і не вимушено.




          



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"