Цікаві факти про миротворців



У 2002 році Генеральна Ассамблея ООН оголосила 29 травня Міжнародним днем миротворців. Цей день покликаний віддати належне самопожертві і самовідданості миротворців, які несуть службу по всьому світу. Він знаменує собою те, що було зроблено ООН у різних країнах для полегшення страждань та примирення ворогуючих сторін.



В цей день у 1948 році Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй заснувала першу місію з підтримки миру, мало хто з присутніх у залі Ради міг уявити, до якого ступеню зміниться миротворча діяльність Організації Об’єднаних Націй.

Сучасні миротворці — це загони професійних військових, які використовують у своїй роботі саму високотехнологічну базу, щоб забезпечити дотримання режиму припинення вогню конфліктуючими сторонами. Вони допомагають відновлювати меж незалежних держав, є важливими дійовими особами на територіях, багато років схильних до збройних конфліктів.

 

 

ТОП-5 цікавих фактів про миротворців :
-Найбільше миротворча Місія ООН була у Дарфурі (Судан) та налічувала 26 612 миротворців, у партнерстві з Африканським Союзом.
-Жінки в Місіях ООН становлять – 30 % невійськових миротворців, 10 % поліцейських та 3 % військових миротворців.
-У 1988 році «блакитні шоломи» ООН отримали Нобелівську премію за забезпечення миру у світі.
-Військові, які беруть участь у миротворчих операціях ООН, продовжують носити військову форму тієї країни, з якої вони родом.
-Аби їх упізнавали солдати протиборчих сторін, миротворці носять яскраві блакитні шоломи або берети із символікою ООН.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"