До 185 - річчя "Капітанської дочки" Олександра Пушкіна.

 

Історичну повість «Капітанська дочка» російський письменник Олександр Пушкін вперше опублікував в 1836 році. На думку дослідників, твір знаходиться на стику романтизму і реалізму. Точно не визначено і жанр - дехто вважає «Капітанську дочку» повістю, інші - повноцінним романом.
Дія твору відбувається в період повстання Омеляна Пугачова і засноване на реальних подіях. Повість написана у формі мемуарів головного героя Петра Андрійовича Гриньова - його щоденникових записів. Твір названо на честь коханої Гриньова - Марії Миронової, капітанської дочки.


Капітанська дочка" - це історія кохання і порятунку на тлі нещадного народного бунту.
Якщо розглянути питання Пугачовського повстання, Пушкін пише класично ясну книгу про найнеобхідніше у житті Росії - про те, що любов і милість важливіша за справедливу відплату, а добра вдача і чисте серце рятують навіть в найжорстокіші часи. У серпні 1832 Пушкін робить перші начерки нової книги - історії дворянина, який перейшов на сторону Пугачова. Отримавши доступ до військових архівів, Пушкін починає працювати над «Історією Пугачова», паралельно змінюється і задум майбутнього роману: головний герой віддаляється від Пугачова, для ролі зрадника вводиться окремий персонаж, виникає романтична лінія, в останній редакції з'являється Маша, дочка коменданта фортеці. Основною темою «Капітанської дочки» вважається моральний вибір в складних умовах, збереження честі і гідності. Під рукописом, який Пушкін передає в цензуру, стоїть дата «19 жовтень 1836» - його останній великий твір закінчено в річницю заснування Царськосільського ліцею.
        Молодий дворянин Петро Гриньов відправляється на службу у віддалену  уральську фортецю, потрапляє в буревій і рятує від холоду випадкового зустрічного. Згодом той виявиться ватажком селянського повстання і відплатить за добро: оцінивши чесність і прямоту Гриньова, Омелян Пугачов врятує його від розправи, а потім звільніть з полону його наречену.

Остання прозова робота - романтична історія на тлі російського бунту і разом з тим інструкція з виживання, книга про те, як зберегти себе в Росії в смутні часи. «Повісті Пушкіна голі якісь», - з несхваленням помічав російський письменник Лев Толстой. Можна сформулювати цю думку інакше: в них відрубане зайве, все служить розвитку дії або характерів, кожна деталь про щось говорить, всі рушниці, що висять на стіні, стріляють.

 

Коментарі

  1. Так, я можу погодитися з тим, що деякі так звані заклиначі є шахрайством, тому що я став жертвою кілька тижнів тому, тому що я так прагнув повернути свого коханого чоловіка Шкурко, звідки я знаю, що деякі заклиначі є шахраями це коли ви починаєте спілкуватися з ними по електронній пошті або телефону Whatssap, і немає жодних доказів того, що ваша робота була виконана або показуючи вам фотографії поперечного розрізу їх храму під час процедури привороту, або ви просите розповісти заклинателя Ви, що робити вдома, любовна процедура правопису повинна бути практичною, вимовляючи молитви-заклинання також у вашому особистому вільному просторі вдома. Заклинатель Дрігбіновії реальний, тому що він розповість вам, як зробити приворот самостійно у вашому домі, вільному місці вночі, коли всі інші сплять у вашому домі, тоді Дрігбіновія дасть вам інструкцію, як зробити так, щоб молитва заклинала працювала. самостійно, не турбуючи і не вимагаючи більше грошей. Ось як відрізнити фальшивого заклинателя та справжнього справжнього працюючого заклинателя, який добре працює. Я виявляю це сам, і це працює для мене після того, як я вимовляю якусь молитву заклинання у своєму власному домі, Дрігбіновія розповідає мені все, що потрібно було зробити. Я уважно виконувала всі його вказівки і протягом наступних двох днів мені подзвонив мій колишній коханий Шкурко, він повернувся до мене того ж тижня, коли була зроблена молитва привороту. це дійсно так, я скористався цією можливістю, щоб порекомендувати канал заклинань Drigbinovia всім, хто шукає справжнього заклинателя, щоб терміново повернути колишнього партнера doctorigbinovia93@gmail.com WhatsApp його за номером +12162022709 дякую всім, що виділили час на читання та Бажаю всім удачі та щастя у ваших любовних стосунках/шлюбах. благослови вас бог.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Майстер-клас: "Гарна листівка до Великодня"