Онлайн-презентація  «Боротьба за існування»

ДАНІЕЛЬ ДЕФО     Життя й чудні та дивовижні пригоди Робінзона Крузо, моряка з ЙОРКА, написані ним самим.

Народився Даніель Дефо в Кріплгейт (Лондон) приблизно в 1660 році. Отримав духовну освіту і готувався в пастори, але від церковної кар’єри змушений був відмовитися. Займався комерційною діяльністю. У 1681 почав писати вірші на релігійні теми.
Закінчивши Ньюінгтонскую академію, де вивчав грецьку та латинську мови і класичну літературу, став прикажчиком у оптового панчішного торговця. По торгових справах часто бував в Іспанії, Португалії та Франції, де ознайомився з життям Європи і вдосконалювався в мовах.
Літературну діяльність Данієль Дефо почав 1697 року як журналіст і публіцист памфлетом «Нариси проектів», у якому пропонував ряд політичних і економічних реформ.
Перший роман Дефо «Робінзон Крузо» з'явився 1719 р.; йorо повна назва - водночас анотація і реклама твору - така: «Незвичайні пригоди Робінзона Крузо, моряка з Иорка, що прожив двадцять вісім років у цілковитій самотності на безлюдному острові біля американського узбережжя, недалеко від гирла великої річки Оpіноко, опинившись на березі після аварiї корабля, під час якої загинув весь екіпаж, крім нього.

Робінзон залишався англійським джентльменом навіть за тисячі миль від Батьківшини. Та найважливішу роль у тому, що Робінзон не деградував, зіграла праця. День за днем, рік за роком проходить перед читачем життя героя на безлюдному острові, сповнене господарськими клопотами й повсякденними справами.

«Робінзон Крузо» - це і роман подорожей та пригод і роман виховання.

                             




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"