Сьогодні - Всесвітній день морських черепах!
Цікаві факти про черепах

🐢Сьогодні найбільша черепаха — шкіряста черепаха — розмір її панцира більше 2 метрів в діаметрі. До сухопутних гігантських черепах відноситься слонова — розмір панцира якої досягає більше 1 метра завширшки.
🐢Відмінною рисою черепах від інших тварин є їх панцир. Це справжня броня. Він здатний витримати вагу в 200 разів перевищує масу самої рептилії. У разі загрози черепаха втягує голову і кінцівки всередину панцира, а таку броню зможе розбити не кожен хижак.
🐢Так само черепахи є довгожителями — майже всі ці рептиліїживуть більше 100 років. У 2006 році померла в зоопарку галапагоська черепаха -довгожитель Гаррієт. Цікавим є той факт, що її до Європи привіз знаменитий вчений Чарльз Дарвін. Черепаха померла у віці 250 років.
🐢Сьогодні близько половини всіх видів черепах на межі вимирання. Їх винищують через вживання в кулінарії і народній медицині. Кожна третя черепаха помирає в результаті рибальського промислу.
🐢Черепахи поширені майже на всіх континентах, за винятком Антарктиди. Вони здатні вижити в будь-яких умовах, але для розмноження їм необхідна тепла воді.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"