Затишні святкові вечори просто створені для казкових історій, чим не нагода для започаткування читальної традиції?

Пані Деніз Нів, консультантка з Канади та експертка з технік читання, поділиться з вами порадами, як читати всією сім’єю, щоб це було весело й на користь!

Оберіть книжку для читання разом із дітьми, щоб усім було цікаво.

Необов’язково читати довго: на користь підуть навіть 15 хвилин на день. Читати можна не тільки вдома, але й в автівці, в літаку, в потязі, в ресторані чи кафе.
Читайте не тільки книжки, а й будь-що написане: запрошення, електронні листи, брошури, флайери, рекламу, словом, усе, що побачите надворі.

Нехай читає не тільки дитина: мама й тато можуть читати із нею по черзі. Читайте ентузіастично, у ролях, відповідно до характерів персонажів. Дозволяйте ставити питання (навіть якщо вони переривають читання), й самі ставте їх до дитини.

Щоб знайти час для читання вдома, виділіть для цього той самий період на кожен день, наприклад, перед сном. Можна запропонувати дитині вибір: вже лягати спати або ще почитати. Найчастіше перемагає читання :) Обговорюйте події, які відбуваються в творі (як ми це зазвичай робимо в голові), та робіть зв’язки з життям дитини. Кажіть те, що думаєте, діліться своїми враженнями, наприклад: “Ой, ця героїня нагадує мені пані Тетяну з роботи. А тобі?”. Якщо дитина втомилася й втратила увагу, не варто змушувати її продовжувати читання. Це означає, що час зупинитися.
#бібліотеки_соломянки#читати_модно#актуально#діти#дорослі#книги#розвиток_важливо
Читати модно: що читають закарпатці (Відео)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"