Цікаві факти про лікарські рослини України:
🌿Барвінок – це вічнозелена рослина, яка має сині квітки. Існує два види барвінку – малий і великий. Барвінок малий використовується у медицині, але він є отруйною рослиною. Росте у листяних лісах, утворюючи справжнісінькі зарості. Цвіте мало. В Україні трапляється майже всюди. З барвінку виготовляють ліки від головного болю.
🍃Конвалія звичайна – це трав’яниста квіткова рослина. Вона росте в Північній півкулі, у мішаних і листяних лісах. Незважаючи на її ніжний вигляд, ця рослина отруйна. Та,попри це, конвалію застосовують у медицині, щоб допомогти людям із хворим серцем, печінкою і сечовим міхуром. З конвалії зазвичай виготовляють настоянки і краплі.
🌿Кропива – це багаторічна трав’яниста рослина. Росте переважно в Північній півкулі. Певно, найвідоміша серед рослин, бо немає такої людини, яка б ніколи не жалилася кропивою. А чому вона так жалиться? А все тому, що листя на стеблі кропиви вкриті тонкими волосками, що мають особливий захист – сік, який і «опікає» шкіру.
🌼Ромашка – це трав’яниста рослина з жовто-білими квіточками. Зустрічається майже по всій Україні. Росте як бур’ян: на узбіччях, полях, у садах і городах. На ромашці можна не лише ворожити, щоб дізнатися любить хтось чи не любить. А й використовувати її в медицині. Є навіть особливий вид ромашки, який так і називається «ромашка лікарська». Її застосовують від багатьох хвороб, а також як заспокійливий засіб.
☘️Ожина – це рослина, що має вигляд чагарнику. Вона поширена майже у всьому світі. Плоди ожини чорного кольору, а смак дещо кислуватий. З ожини готують варення, яке дуже корисне. Але з неї виготовляють також і ліки, наприклад від застуди або навіть від болів у серці.
🌱Звіробій – це багаторічна і однорічна трав’яниста рослина. Вважається, що в рослині міститься отрута, яка може вбити тварину, через що її так і прозвали. Відомо близько 400 видів, в Україні трапляється. Для лікування ж застосовують лише один вид – звіробій звичайний. Росте він по всій Україні мішаних лісах, на галявинах, серед чагарників. Звіро­боєм полощуть ясна, щоб їх зміцнити. Лікують кашель, безсоння.
🌿Шипшина – це листопадний або вічнозелений чагарник, дикоросла троянда. Видів шипшини дуже багато, лише в Україні бли­зько 50 видів. Росте шипшина на узліссях, уздовж доріг, на бере­гах річок. Компот, зварений з додаванням плодів шипшини, дуже смачний і корисний, бо шипшина має багато вітамінів. Шипшину застосовують при за­хворюваннях печінки.
🔰Це лише маленька частинка цікавого про рослини України, а щоб дізнатись більше слід розгорнути цікаву й яскраву енциклопедію "Рослинний світ України", яка чекає на вас в бібліотеці 📚
#бібліотеки_Соломянки #бібліотека_для_дітей_на_Шулявці
#рослини_України
#цікаво_знати
#огляд_літератури
Світлина від Бібліотека для дітей на Шулявці.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"