МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ МОРСЬКИХ ССАВЦІВ:
 2 НАЙПРОСТІШІ СПОСОБИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЦИХ ВИДІВ
19 лютого у всьому світі відзначають Міжнародний день захисту морських ссавців – тварин, які постійно чи тимчасового мешкають у морській воді та використовують морські екосистеми для отримання їжі.
Морські ссавці потерпають від вилову, браконьєрства, потрапляння у риболовні сіті, судноплавства, забруднення вод, антропогенних змін клімату.

Морські ссавці і Україна
Проблема зникнення морських ссавців є актуальною і для України. На сьогодні у морських водах України є три види морських ссавців – дельфін афаліна, дельфін звичайний та морська свиня. Через загрозу зникнення усі 3 види морських ссавців занесені до Червоної книги України і підлягають особливій охороні.
Як долучитися до захисту морських ссавців
Існує щонайменше два прості способи, за допомогою яких кожен може долучитися до захисту морських ссавців:
Спосіб «нероблення».
Хоча експлуатація червонокнижних морських ссавців заборонена, в Україні діє 20 дельфінаріїв. Бізнес цей є популярним і прибутковим, тварин виловлюють знову і знову для експлуатації. Тривалість життя дельфінів у неволі скорочується з 25-30 до 3-7 років, аналогічно страждають морські леви, морські котики, морські свині. Окремі з них не приживаються взагалі та гинуть. Звичайно, що з таким незаконним бізнесом мала б боротися влада. Та винні не тільки недієва система контролю чи недоліки законодавства, але й ті, хто відвідують такі заклади – попит породжує пропозицію. А тому, щоб вберегти морських ссавців від потрапляння в неволю – просто не відвідуйте дельфінарії та інші заклади, які експлуатують тварин.

Відсортуй сміття – збережи кита.
Можливо у це важко повірити та сортування сміття і попередження його утворення впливає на довкілля набагато більше, і в набагато ширшому масштабі, аніж багато-хто міг собі подумати. Морські води переповнені мікрочастинками пластику та сміттям, які потрапляють в організм риби, птахів, морських ссавців, і спричиняють їхню загибель. Крім того, через пластик під загрозою зникнення перебувають 700 видів морських тварин. Відсортувавши пластик та інше сміття, ми попереджаємо його потрапляння у річки, моря та океанські води і, як наслідок, зберігаємо від загибелі морських ссавців та інші види тварин.

Більше інформації про морських ссавців - на книжковій виставці бібліотеки для дітей √15 на Шулявці.
Нет описания фото.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"