Міжнародний день за повну ліквідацію ядерної зброї



26 ВЕРЕСНЯ Міжнародний день за повну ліквідацію ядерної зброї - цей день був заснований у грудні 2013 року відповідною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Головна мета Міжнародного дня боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї – привернути увагу громадськості до проблеми, адже у світі, де існує ядерна зброя, ніхто не може почуватися у безпеці.
      Ядерне роззброєння держав – головне завдання, на якому зосереджуються засновники події. В 1978 році держави-учасниці одноголосно підтримали розв’язання пріоритетного питання, впродовж наступних років були підписані та утверджені договори ліквідації. Однак майже половина населення на планеті мешкає у державах з великими збройними арсеналами, які постійно модернізують запаси, випробовуючи ядерну зброю. Такі дії підвищують рівень занепокоєння про можливі катастрофічні наслідки.


     Жодна з одиниць ядерного озброєння не була фізично знищена згідно з якимсь двостороннім або багатостороннім договором, і ніяких переговорів щодо ядерного роззброєння не ведеться. Між тим, доктрина ядерного стримання зберігається як елемент політики безпеки всіх ядерних держав та їх ядерних союзників.

    Відзначаючи Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерних озброєнь, ми інформуємо громадськість та її лідерів про реальні переваги ліквідації такого озброєння, а також пов’язані із цим соціально-економічними витрати.

    Особливо важливо відзначити цей день в Організації Об’єднаних Націй, враховуючи універсальність членського складу Організації та багаторічний досвід у вирішенні питань ядерного роззброєння. Це знакове місце для вирішення однієї з основних проблем людства, для досягнення миру та безпеки в світі без ядерного озброєння.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Майстер-клас: "Гарна листівка до Великодня"