Перейти до основного вмісту


Всесвітній день туризму.

"Один день подорожі змінює больше ,ніж рік вдома".

27 вересня всі любителі подорожей відзначають День туризму. Це свято заснували члени Всесвітньої туристичної організації у 1979 році.

Свято туризму відзначають не тільки люди, чий стиль життя пов’язаний з подорожами та рюкзаками.

 Турист — це людина, яка прагне до знань. 

Сьогодні святкувати, гуляти й веселитися можуть усі, хто любить подорожі, дізнаватися нове, розширювати світогляд: любителі походів, наметів, автостопів, постійних вражень, непосидючі шукачі пригод.

Крім того, Всесвітній день туризму — професійне свято тих, хто працює у цій сфері. Це вони планують наші відпустки, піклуються про нас у готельних комплексах, проводять нам екскурсії та супроводжують в турах.

До речі, це ж відмінний день, щоб спланувати свою наступну подорож або звернутися за цим до професіоналів. 

«Заповідь туриста»:
Не беріть нічого, крім відзнятої фотографії,
не залишайте нічого, крім слідів ніг,
не марнуйте нічого, крім часу.

Свято започаткували з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти. Адже у багатьох країнах світу саме туризм є основною складовою наповнення бюджету. Та для України це свято є особливим, оскільки й сама Україна в цьому плані — особлива. Країна, яка має унікальні можливості для розвитку всіх без винятку видів туризму — від гірського, лікувального до екстремального і паломницького. Нерозкритий туристичний потенціал для нас, українців, — «золота жила», яка вже виявлена, але ще не вся належним чином оцінена. Зараз питання туризму постало гостро, як ніколи чому сприяла пандемія, на внутрішній туризм звернули увагу та зацікавились його розвитком.

Як би там не було, нехай подорож принесе масу вражень, відкриттів та цікавих попутників.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"