"Світ пригод Марка Твена"

Марк Твен - американський письменник. Народився 30 листопада 1835 в селищі Флорида (шт. Міссурі). Справжнє ім'я: Семюель Ленгхорн Клеменс . Дитинство провів у містечку Ханнібал на Міссісіпі. Наступного року він починає працювати помічником у друкарні. Пізніше разом з братом видавав газету в Ханнібалі . У травні 1864 Твен поїхав у Сан-Франциско, два роки працював у каліфорнійських газетах. У 1884 році він заснував видавничу фірму. У 27 років став професійним журналістом, у 34 роки опублікував свою першу книгу Пригоди Гекльберрі Фінна. Як кореспонденту «Альта Каліфорнія» йому вдається взяти участь у середземноморському круїзі на пароплаві «Квакер-Сіті», під час якого він зібрав матеріал для своєї першої книги «Простаки за кордоном». Тоді ж письменник побував і в Україні, відвідавши такі міста, як Одеса, Севастополь та Ялта.

 



Пропонуємо оглянути літературу

1. Твен , Марк « Пригоди Гекльберрі Фінна»: роман / Марк, Твен; пер. з англ. І. Стешенко.- Київ: Школа, 2006.- 463 с.:іл.

2. Твен , Марк "Пригоди Тома Сойєра; Пригоди Гекльберрі Фінна; Том Сойєр за кордоном; Том Сойєр-детектив: роман/ Марк, Твен.-Харків. Ранок .Веста , 2007. - 592с.:іл.

3. Твен , Марк "Принц і Злидар" :повість / Марк, Твен; пер, з англ. Ю.Лісняк.-Київ: «Махаон-Україна» , 2006. - 256 с. :іл.

4. Твен , Марк "Банковий білет в 1000000 стерлінгів» / Марк, Твен.- Москва. 1995.-224с.        

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"