📖«Роксоляна» — історична повість українського письменника, автора історичних повістей та оповідань Осипа Назарука, яку серед творів про Роксолану досі вважають найкращою.
👸Роксоляна — русинська дівчина, яка, потрапивши в татарський ясир, зуміла не тільки вижити, а й піднятися на найвищий щабель турецької ієрархії — стати всемогутньою султаншею. Вивчення джерельних матеріалів з історії Туреччини, літератури й етнографії України дало можливість автору з великою майстерністю відтворити епоху і психологічно правдиво змалювати образи головних героїв повісті.
☝️Повість написана в час війни та революції в 1918—1926 роках у Львові, на Херсонщині, у Відні й Філадельфії, а перероблено у Львові в 1927—1929 роках.
☝️Ідея повісті — утвердження думки автора про те, що міцна вдача, велика сила волі, цілеспрямованість та щира любов до рідного краю здатні вивищити людину над безоднею безправ'я та зневаги; гімн чистому і світлому коханню; засудження насильства, жорстокості, власності.
☝️Автор : Осип Назарук.
#бібліотека_для_дітей_на_Шулявці #бібліотеки_Соломянки #бібліотека #класика #Україна #читати_модно #книголюби #книги #бібліотекаКиїв #library #library_15 #booklovers #literature #like #books #reading #огляд_книги #огляд_літератури
Світлина від Бібліотека для дітей на Шулявці.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Мій художній світ"

Сніг влітку

Українські вечорниці "Зимові мелодії"